Boeken, tijdschriften & knutsels van Francine Oomen

 • Jubileumfeest Francine Oomen

  Jubileumfeest Francine Oomen

  Niet alleen verschijnt op 24 juni Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? (het spiksplinternieuwe Hoe overleef ik... boek), Francine is dit jaar ook 25 jaar schrijfster. Dubbel feest dus. Dat vieren we graag met haar allergrootste fans op zaterdag 27 juni en jij maakt kans om daarbij te zijn!

 • HOERA!

  HOERA!

  Hoera, het is juni! Dat is natuurlijk altijd een mooie maand (want bijna zomer!), maar dit jaar is hij extra mooi… Op 24 juni verschijnt er namelijk een HEEL NIEUW Hoe overleef ik…-deel!

 • Nieuwe agenda nu in de winkel

  Nieuwe agenda nu in de winkel

  De nieuwe agenda ligt nú in de winkel. Met ook dit jaar weer .....

 • Knutselend richting de zomer

  Knutselend richting de zomer

  Hoe overleef jij deze mei-vakantie? Met deze tips om je kleding te pimpen en een tas te maken! Weer of geen weer: jij bent klaar voor de zomer met je nieuwe outfit!

 • Nieuw: Hoe overleef ik... doe-het-zelf beautyboek

  Nieuw: Hoe overleef ik... doe-het-zelf beautyboek

  Hoe overleef je... ... als je niet (helemaal) tevreden bent met hoe je eruitziet? ... puistjes & pukkels & haar op ongewenste plekken? ... het oerwoud op je hoofd ? ... je (veranderende) lichaam?

 • Hoe overleef ik zonder appelflappen-met-sterretjes?

  Hoe overleef ik zonder appelflappen-met-sterretjes?

  Hoe overleef jij de laatste dagen van 2014? Ga aan de slag en laat je innerlijke keukenprinses stralen!


Mail van de dag

Hallo Francine,

Mijn ouders maken eigenlijk al een jaar lang ruzie. Misschien wel langer... 2 jaar terug hadden ze nog de afspraak, dat als het niet beter ging, ze per 1 januari uit elkaar zouden gaan.
Op 1 januari vorig jaar was er niet erg veel veranderd, maar ook niemand ging uit elkaar.

Nu ruziën ze nog steeds veel, mijn moeder slaapt in een ander bed dan mijn vader en ze praten eigenlijk niet meer normaal met elkaar. Mijn vader is heel afstandelijk en blijft lange tijd achter elkaar weg (ook al heeft hij een drukke baan, hij zou veel eerder thuis kunnen zijn).

Ik heb een broertje, een zusje, een broer en een zus. Mijn broertje en zusje hebben nooit echt meegemaakt dat mijn vader er veel voor ze was, mijn broer en zus en ik wel.
Ik was altijd wel echt dol op mijn vader... Mijn broer en zus zijn uit een ander huwelijk van mijn moeder. Daarom denk ik ook dat mijn vader nog een beetje normaal tegen mij doet, maar ik vind het niet eerlijk dat hij de anderen amper aankijkt.
Het lijkt alsof hij niet meer in ons gezin wil horen.

En mijn moeder praat gemeen over mijn vader achter zijn rug om en lacht hem uit om dingen die hij doet of zegt. Meestal samen met mijn buurvrouw (die elke ochtend op de koffie komt) en nu ook vaak met mijn zus. Ook zie ik de laatste tijd veel sporen van huizenjacht en telefoonnummers met namen erbij voor verhuizingen ofzo.
Ik trek het echt niet dat iedereen zo vreselijk doet. Daarom ben ik ook het liefst bij vriendinnen of zit ik eindeloze oplossingen te bedenken.

Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen...

Groetjes, AnoniemLees meer