De Hoe overleef ik….-film

hoi_nieuws, film
film

De film naar het boek Hoe overleef ik mezelf? van Francine Oomen, is vanaf 25 juni 2008 te zien in de betere bioscopen. In mei brengt Uitgeverij Querido een speciale filmeditie van Hoe overleef ik mezelf? Daarin komt een extra katern met achtergrondinformatie en veel foto's. Francine Oomen brengt verder verslag uit vanaf de set en als extra krijgen de jonge lezers een filmberoepengids, adviezen voor wie bij de film wil en tips over hoe je als filmster overleeft.

De film werd gemaakt door regisseur Nicole van Kilsdonk naar een scenario van Tamara Bos. Producent is BosBros. Film-TV Productions, eerder verantwoordelijk voor Minoes en op dit moment voor de Annie M.G. Schmidt biopic. Basis voor de film is het vijfde boek met avonturen van Rosa, die behoorlijk wat te stellen heeft met zichzelf, haar moeder en haar stiefvader. In dit deel - en de film - verhuist Rosa naar Groningen, waar ze moeite heeft met het vinden van haar plek en aan zichzelf werkt.

Van dit vijfde deel uit de populaire jeugdserie Hoe overleef ik...? werden al meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Vorig jaar overschreed het tiende deel - Hoe overleef ik met/zonder vrienden? - de honderdduizend grens. De basis voor de film is het vijfde boek uit de Hoe overleef ik... serie.
In de film verhuist Rosa met haar moeder en Appie, haar half-broertje, naar Groningen, waar Alexander al woont. Ze heeft het er niet makkelijk met haar nieuwe stiefvader, haar nieuwe school en vooral met zichzelf. Hoe gaat ze dat allemaal overleven?

HOI op tv